Free hugs-regler

Free Hugs er en kampanje som ble startet i Australia i 2004, av en mann som rett og slett hadde som mål å glede andre etter å selv ha opplevd hva en enkelt klem kan gjøre. Nordmenn er også glade i å glede andre, og fenomenet med Free Hugs har spredd seg også hit. Under Desucon har det vært veldig populært å tilby andre gratis klemmer, og dette er selvsagt noe vi setter pris på, men allikevel har vi måttet innføre noen enkle regler for å gjøre Free Hugs til en hyggelig opplevelse for alle.

  • Ikke gi klemmer til noen som ikke har bedt om det.
  • Ikke stå i ro med et Free Hugs-skilt
  • Ikke sperr dører, trapper o.l.
  • Kun skilt med “Free Hugs” er tillatt, andre skilt må klareres med vakt.

Huskeregler for Free Hugs
Vær hyggelig!
Poenget med Free Hugs er å glede andre, så smil og vær hyggelig med folk du er i kontakt med.

Ikke klem noen med mindre de har bedt om å bli klemt
En klem man ikke har bedt om og kanskje ikke har lyst på kan virke skummelt og truende på noen. Meningen med Free Hugs er å tilby klemmer til de som ønsker og trenger det, ikke å trenge deg på folk som kanskje ikke er interessert i å bli klemt.

Tenk på klærne du har på deg
Har du på deg et kostyme du er redd skal bli ødelagt, er det kanskje ikke så lurt å ha med seg et Free Hugs-skilt på Desucon. Det er heller ikke så lurt å ha på seg gjenstander som armbånd med nagler o.l., ettersom dette lett kan skade folk. En klem skal jo være behagelig, tross alt!

Husk å tenke på personen du klemmer
Ikke plukk opp personen du klemmer og snurr den rundt som om det var dansepartneren din. Med mindre personen kaster seg rundt halsen på deg, er en god, gammeldags klem nok i massevis.

Når personen du klemmer slipper opp, slipper du også
La personen du klemmer bestemme hvor lenge klemmen skal vare.

Du trenger ikke rope ut at du tilbyr Free Hugs
Hvis du har et skilt, vil folk se det, og de som er interesserte vil også ta kontakt. Free Hugs skal være hyggelig, og de fleste forbinder roping med irriterende selgere på gaten, altså ikke så veldig hyggelige assosiasjoner.

Tenk på plasseringen
Igjen, Free Hugs skal være noe positivt, og folk synes ikke det er positivt når de ikke kommer seg noen steder fordi trapper, dører o.l. blir blokkert. Ser du at du sperrer veien for noen, flytter du deg.

Ikke stå i ro
Hvis du har et Free Hugs-skilt, er det viktig at du er i bevegelse. Hvis alle som vil tilby gratis klemmer står i ro, og det kommer masse folk som vil ha klemmer, blir det veldig fort blokkeringer og vanskelig for andre personer som vil forbi. Derfor er det viktig å være i bevegelse hele tiden.

Kampanjen heter Free Hugs!
Dette er gratis klemmer, ikke gratis kyss eller andre gratis ting. De eneste skiltene som er tillatt på Desucon er de som tilbyr klemmer, andre skilt må klareres med sikkerhet først.