Cosplaykonkurransen

Meld deg på her! Frist for påmelding er torsdag 19. oktober klokken 23:59!

Premier

Vinneren av cosplaykonkurransen får æren å representere Norge i EuroCosplay Championship 2018 på MCM Comic Con i London! 
Reise og opphold dekkes. Les mer om ECC her: https://www.eurocosplay.com/

Vinneren får også en unik smidd plakett laget av metallkunstner Sven Undheim. Sven er utdannet fra KhiO, diver sitt eget verksted på Nesodden og er Desucons egen inhouse-smed!

Og ikke nok med det - vinneren stikker også av med et gavekort på Rainbow Tekstil til en verdi av 1000 kroner!

For å se mer av hva Sven driver med, følg ham på Facebook og på Instagram: @svenmetalworks

I tillegg vinner 1., 2. og 3. plassen hvert sitt gavekort fra Panduro Hobby, som sponser årets Desucon: Cosplay & Japan med premier, samt billetter til Desucon: Pop 2018!

Fjorårets vinner Ingrid Windsland aka. Ingridbeast Cosplay med fjorårets premieplakett.

OM KONKURRANSEN


I runde 1 får du muligheten til å presentere kostymet til dommerne personlig. Du får vise frem alle detaljer, og gi et godt inntrykk av kostymet og karakteren som bærer det. Her har du muligheten til å fortelle dommerne det de kanskje ikke selv ser, og passe på at du viser frem dine ferdigheter når det kommer til kostymelaging. I tillegg til at du kanskje blir bedt om å svare på noen ufarlige spørsmål.

I finalen får du muligheten til å gå opp på scenen og vise fram en selvvalgt sceneopptreden. Dans, smil, slåss og vise alle hvor in-character du kan være! Du kan vise frem cosplayferdighetene dine og konkurrere mot andre fantastiske cosplayere. I finalen slippes magien løs - blir du vår nye cosplay champion?

​I finalen vil du kunne få spilt av et selvvalgt lydspor, samt få vist et bakgrunnsbilde på scenen. Les mer om dette under.

Regler for cosplaykonkurransen

Kriterier for deltagelse:

 • Karakteren du kler deg ut som må være en offisielt publisert karakter. Du kan altså ikke kle deg ut som en egenlaget karakter (OC).
 • Du må ha laget kostymet selv. Parykk, sko og mindre ting kan kjøpes og du kan få hjelp av andre så lenge du har laget det aller meste av kostymet selv.
 • Du må ha kjøpt dagspass for å kunne være med på konkurransen.
 • Du må ha mobilen tilgjengelig på dagen, så vi kan få tak i deg om nødvendig.

Finalen:

 • Hver deltager får 5 minutter scenetid
 • Forlat scenen slik du selv ønsker å finne den – pen og ryddig.
 • Det er ikke lov å etterlate seg rot, søl eller søppel, og det er ikke lov å leke med ild eller andre ting som kan gjøre skade på interiør og/eller personer.
 • Husk – alt du tar med deg opp på scenen, må du også ta med deg ned igjen!
 • Skal du gjøre stunts er du selv ansvarlig for det du gjør på scenen – bruk sunn fornuft, og ikke gjør noe som kan sette andre i fare.
 • Hold det PG-13 på scenen, altså språk, kostyme og lignende. Husk at det er mange unge deltagere på Desucon, og Cosplaykonkurransen er for alle!
 • Det er mulighet for å få spilt av musikk eller annen lyd til opptredenen og det er mulig å få vist et bakgrunnsbilde på scenen. Filene kan linkes i påmeldingskjemaet eller sendes til event@desucon.no før 19.oktober klokken 23:59. Lydfilen må være ferdig klippet og i et vanlig format (.mp3, .mp4, .wav). Det vil ikke være mulighet for å spille av musikk fra YouTube eller Spotify. Bildefilen må være i høy oppløsning (helst .pdf eller tilsvarende).
 • Man må være 18 år for å delta på EuroCosplay Championship i London.
  Om vinneren ikke er gammel nok går det privilegiet til andreplassen.
 • Om du registrerer deg og finner ut at du ikke vil være med i konkurransen likevel – gi beskjed til event@desucon.no.
 • Husk: cosplay er gøy! Det aller viktigste er å ha det morsomt på scenen.
 • Om du kommer for sent til runde 2, vil du bli diskvalifisert.