Til foreldre/ foresatte

Som en forelder eller foresatt, lurer man kanskje om det er trygt å la barna sine delta på et så stort arrangement som Desucon. For å hjelpe til med avgjørelsen, har vi laget et sammendrag av viktige momenter angående arrangementet som kan være til hjelp når man vurderer om man vil sende sin sønn eller datter til Desucon.

Hva er Desucon
Desucon er Norges største samling for Japan-, sci-fi-, og fantasyinteresserte, og avholdes på Norges Varemesse 26.-28. juni 2015. Enten du er fan av Ringenes Herre, Star Wars, Naruto eller Game of Thrones, møter du garantert noen som deler din interesse på Desucon. Du finner også mange dyktige cosplayere, et variert og spennende program og mange spennende salgstander og artstander.

Et trygt arrangement i godt miljø
Desucon er både et barnevennlig og trygt arrangement. Vi har kontakt med både politi og helsemyndigheter for å se til at alt går riktig for seg. I tillegg har vi tatt egne forhåndsregler for at alt skal gå bra under selve arrangementet. Vårt sikkerhetspersonell vil være til stede på hele området, og ser til at alt er rolig og trygt, og vi har også førstehjelpspersonale lett synlig i hele lokalet. Det finnes også en egen stand man kan henvende seg til for alt fra gnagsår til større problemer.

Aldersgrense
Det er ingen aldersgrense på dette arrangementet, og folk i alle aldre kan delta. Som allerede nevnt er målgruppen ungdom i alderen 13-20, men vi har deltagere helt nede i 10-årsalderen, så vel som foreldre og besteforeldre.

Mat og drikke
Norges varemesse tilbyr mat og drikke i lokalet, og det er også en rekke kiosker i området, slik både mat og drikke er lett tilgjengelig. Det er imidlertid veldig viktig å minne barna og ungdommene på å drikke og spise i løpet av dagen, da vi har erfaring med at noen har det så morsomt at dette rett og slett blir glemt. Våre frivillige går rundt og gjør sitt beste for å minne besøkende på å drikke og spise, og ved behov vil det også bli delt ut vann til de som trenger dette. Vi vet likevel at barna heller bør bli minnet på dette en gang for mye enn for lite.

Hvem står bak
Desucon drives av en rekke dedikerte frivillige som mange har lang erfaring med denne typen arrangementer fra tidligere.

Spørsmål?
Skulle det være noen spørsmål utenfor dette, ikke nøl med å ta kontakt!

Du kan nå oss på organizer@desucon.no, eller du kan kontakte vår sikkerhetssjef Alejandro Decap på telefon 407 53 952 (mandag til fredag 09:00-16:00).

Hopp til verktøylinje