Cosplaykonkurranse

I cosplaykonkurransen får du muligheten til å briljere med både kostymet ditt, og hvor godt du lever deg inn i karakteren.

De tre beste plasseringene vinner gavekort fra Nerdeportalen! Første plass får 5000, andre plass får 3000,- og tredje plass får 2000,-! Her kan dere bruke pengene på cosplay-materialer og mye mer!

I tillegg får vinneren av cosplaykonkurransen en unik smidd plakett laget av metallkunstner Sven Undheim.
Sven er utdannet fra KhiO, diver sitt eget verksted på Nesodden og er Desucons egen inhouse-smed!
For å se mer av hva Sven driver med, følg ham på Facebook og på Instagram: @svenmetalworks

Årets cosplaykonkurranse er delt inn i to runder.

I runde 1 får du muligheten til å presentere kostymet til dommerne personlig. Du får vise frem alle detaljer, og gi et godt inntrykk av kostymet og karakteren som bærer det. Her har du muligheten til å fortelle dommerne det de kanskje ikke selv ser, og passe på at du viser frem dine ferdigheter når det kommer til kostymelaging. I tillegg til at du kanskje blir bedt om å svare på noen ufarlige spørsmål.

I runde 2 (aka Finalen) får du muligheten til å gå opp på scenen og vise fram en selvvalgt sceneopptreden. Dans, smil, slåss og vise alle hvor in-character du kan være! Du kan vise frem cosplayferdighetene dine og konkurrere mot andre fantastiske cosplayere! I finalen er hvor magien slippes løs, gjør det du kan og overbevis publikum og dommerne!

I tillegg til musikk, vil man også kunne få opp et stillbilde på storskjermen for å skape litt ekstra stemning.

Cosplaykonkurransen går av stabelen søndag 25. juni!

Fristen for påmelding er 22.juni!

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER!

I år tilbyr vi alle som ønsker det å delta på generalprøve for cosplayfinalen, på fredagen!
Vi vil gjerne være så forberedt som mulig til finalen, og være sikre på at vi har 100% kontroll på alt av lyd, lys, bilde og andre cues. Og for dere, cosplayerne, er det sikkert betryggende å ha vært en runde på scenen og snakket litt med show-teamet for å dempe sommerfuglene i magen.

Velkommen til cosplay-generalprøve fredag 23.6 klokken 17:00 på hovedscenen.

NB. Prøven er ikke åpen for ordinært publikum, kun for cosplayere som er påmeldt konkurransen og deres assistenter/moralske støtte.

 

Kriterier for deltagelse:

 • Karakteren du kler deg ut som må være en offisielt publisert karakter. Du kan altså ikke kle deg ut som en egenlaget karakter (OC).
 • Du må ha laget kostymet selv. Parykk, sko og mindre ting kan kjøpes og du kan få hjelp av andre så lenge du har laget det aller meste av kostymet selv.
 • Du må ha kjøpt dagspass for å kunne være med på konkurransen.
 • Du må ha mobilen tilgjengelig på dagen, slik at vi kan sende info på sms om nødvendig.

 

Finalen:

 • Hver deltager får 5 minutter scenetid
 • Forlat scenen slik du selv ønsker å finne den – pen og ryddig.
 • Det er ikke lov å etterlate seg rot, søl eller søppel, og det er ikke lov å leke med ild eller andre ting som kan gjøre skade på interiør og/eller personer.
 • Husk – alt du tar med deg opp på scenen, må du også ta med deg ned igjen!
 • Skal du gjøre stunts er du selv ansvarlig for det du gjør på scenen – bruk sunn fornuft, og ikke gjør noe som kan sette andre i fare.
 • Hold det PG-13 på scenen, altså språk, kostyme og lignende. Husk at det er mange unge deltagere på Desucon, og Cosplaykonkurransen er for alle!
 • Det er mulighet for å få spilt av musikk eller annen lyd til opptredenen. Lydfilen kan linkes i påmeldingskjemaet eller sendes til event@desucon.no. Filen må være ferdig klippet og i et vanlig format (mp3, mp4, wav). Det vil ikke være mulighet for å spille av musikk fra YouTube eller Spotify.
 • Om du registrerer deg og finner ut at du ikke vil være med i konkurransen likevel – gi beskjed til event@desucon.no.
 • Husk: cosplay er gøy! Det aller viktigste er å ha det morsomt på scenen.
 • Om du kommer for sent til runde 2, vil du bli diskvalifisert.

Er det noe du lurer på i forhold til cosplaykonkuransen kan du sende en mail til event@desucon.no