Til foreldre og foresatte

Som en forelder eller foresatt, lurer du kanskje på om det er trygt å la barna dine delta på et så stort arrangement som Desucon. For å hjelpe til med avgjørelsen har vi laget et sammendrag av viktige momenter angående arrangementet som kan være til hjelp når man vurderer om man vil sende sitt barn til Desucon.

Hva er Desucon?
Desucon er Norges største samling for Japan-, sci-fi-, og fantasyinteresserte, og avholdes på Norges Varemesse 23.-25. juni 2017. Enten du er fan av Ringenes Herre, Star Wars, Naruto, Game of Thrones eller nesten hva som helst annet i samme gate, møter du garantert noen som deler din interesse på Desucon. Du finner også mange dyktige cosplayere, et variert og spennende program, og mange spennende salgstander og artstander.

Et trygt arrangement i et godt miljø
Desucon er et barnevennlig og trygt arrangement. Vi har kontakt med både politi og helsemyndigheter for å se til at alt går riktig for seg. I tillegg har vi tatt egne forhåndsregler for at alt skal gå bra under selve arrangementet. Vårt sikkerhetspersonell vil være til stede på hele området og ser til at alt er rolig og trygt. Hvis det skulle oppstå småskader kan man henvende seg i vår info desk hvor vi har plaster og lignende.

Aldersgrense
Det er ingen aldersgrense på dette arrangementet. Målgruppen er ungdom i alderen 13-23, men vi har også deltagere helt nede i 10-årsalderen, så vel som foreldre og besteforeldre. OBS! Alle under 16 år som ønsker å overnatte må ha med seg samtykkeskjema fra sine foresatte. Samtykkeskjema finner du her.

Mat og drikke
Norges Varemesse tilbyr mat og drikke inne i lokalet og det er en rekke matbutikker i området. Derfor er både mat og drikke lett tilgjengelig under hele arrangementet. Det er imidlertid veldig viktig for oss å minne barn og ungdommene på å drikke og spise i løpet av dagen, da vi har erfaring med at noen har det så morsomt at dette rett og slett blir glemt. Våre frivillige går rundt og gjør sitt beste for å minne de besøkende på å drikke og spise, og ved behov vil det også bli delt ut vann til de som trenger det. Vi vet likevel at barna heller bør bli minnet på dette en gang for mye enn en for lite.

Hvem står bak
Desucon drives av en rekke dedikerte frivillige som mange har lang erfaring med denne typen arrangementer fra tidligere.

Spørsmål?
Sitter du fortsatt med noen ubesvarte spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt!

Du kan nå oss på info@desucon.no.